Avaz Ski Tower – buduća najviša zgrada u Sarajevu i regionu

PhotoCredit: https://www.ekapija.com/

Sarajevska opštna Centar usvojila je Odluku o usvajanju izmena i dopuna urbanističkog projekta Centrotrans – Alhos – I faza, i Odluku o provođenju tih izmena, čime je omogućena izgradnja najviše zgrade u Sarajevu, novog Avazovog tornja.

Prema ovim odlukama toranj će imati prizemlje plus 40 spratova, ukupne visine 151,35 metara. Kada se tome doda antena, ukupna visina će biti 181,86 metara, pa će ovaj objekat biti najviši u regionu.

Prema ovom planu, u prizemlju će se nalaziti recepcija, a na prva dva sprata restorani. Potom slede tehnički deo i sale. Od petog do osmog sprata predviđeni su poslovni apartmanti, 10 jedinica po etaži. Od osmog do 23. sprata također su predviđeni poslovni apartmani, ali nešto manji broj po spratu.

Zanimljivo je da će se od 24. do 33. sprata nalaziti hotelske sobe.

Poslovni apartmani predviđeni su od 34. do 37. sprata. Na 38. i 39. spratu nalaziće se penthouse apartmani, dok je 40. sprat tehnička etaža.

Dogradnja garaže

Kako se navodi u odluci, na građevinskoj parceli može se graditi novi objekat sa hotelskim kapacitetima i poslovnim apartmanima.

Spratnost nadzemnih etaža objekta planirana je do P+40. Utvrđena visina najvišeg dela objekta se može povećati samo u slučaju potrebe za postavljanjem antenskog tornja.

U cilju postizanja što racionalnijeg i ekonomičnijeg rešenja, iznad garaže moguća je realizacija i dodatnih etaža (do P+7 i max neto površine do 2.555 m2) za potrebe parkiranja, kako bi se zadovoljio zakonom propisan broj parking mesta za novoplanirane sadržaje.

Prethodni članakNa kraju turneje Festival evropskog filma u Beogradu
Sledeći članakVreme je za… vreme

Ostavite komentar

Molimo vas unesite komentar
Please enter your name here