Odbrana i poslednji dani Afrodizijaka

PhotoCredit: Muzej afričke umetnosti/The Museum of African Art

Muzej afričke umetnosti/The Museum of African Art (Andre Nikolića 14) u ponedeljak 16. decembra od 18 sati, na stalnoj postavci, predstavlja katalog Nezaštićeni svedok br. 1: Afrodizijak, i poziva sve zainteresovane na otvorenu debatu na ovu temu.

U poslednjim danima gostovanja Nezaštićenog svedoka br.1, Afrodizijak će biti napadnut. Kao što se on usudio da učtivo, u rukavicama spopadne muzejski predmet, fenomen muzeja i procese muzealizacije, gost večeri, prof. dr Dragan Bulatović će tokom predstavljanja kataloga kritikovati ovu umetničku intervenciju.

Odbrana će se braniti teorijama muzejskih zavera, muzejskim svedocima sa i bez zaštite, aktivacijom svih čula i perifernog vida, muzejima koje treba cimnuti, istorijama, kritikama i interpretacijama ovog i sličnih projekata.

U događaju učestvuju: Jelena Spaić (Grafički odsek, FLU), prof. dr Milan Popadić (CMiH, Filozofski fakultet) i Ana Knežević (MAU).

Specijalni gost razgovora: prof. dr Dragan Bulatović, istoričar umetnosti, vanredni profesor u penziji na Seminaru za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Nezaštićeni svedok br.1: Afrodizijak predstavlja radove osam umetnika – Saše Tkačenka, Ivane Ivković, Siniše Ilić, Irene Kelečević, Milice Josimov, Milice Rakić, Ane Adamović i Ane Vujović – koji su interpolirani u stalnu postavku MAU od 17. oktobra do 22. decembra 2019. godine.

Ulaz na ovaj događaj je slobodan.

Ostavite komentar

Molimo vas unesite komentar
Please enter your name here