Riječki Level Up u Dezeenovih top 10

PhotoCredit: *Level Up paviljon / foto: Rahul Palagani (via Dezeen)

Popularni svetski online magazin posvećen arhitekturi i dizajnu Dezeen, uvrstio je paviljon Level Up, izgrađen u sklopu prošlogodišnjeg okupljanja evropskih studenata arhitekture EASA u Rijeci, u svoju listu TOP 10 paviljona u protekloj godini.

Riječki paviljon, koga autorski potpisuje mladi četvoročlani internacionalni tim – Brett Mahon (Severna Irska), Joonas Parviainen (Finska), Saagar Tulshan (Indija) i Shreyansh Sett (Indija) – tako se našao u uglednom društvu ovogodišnjeg Paviljona Serpentine u Londonu, koga potpisuje japanski arhitekt Junya Ishigami, ili pak paviljona Stone 27 u Nevadi, sastavljenog od velikih kamenih blokova koji su poređani u uzdižući krug.

Podsetimo se, Level Up je jednostavna multifunkcionalna konstrukcija smeštena na pročelju postojeće industrijske zgrade Exportdrva, u blizini riječkog Mrtvog kanala.

Level Up se na Dezeeno-vim online stranicama već našao početkom godine. Elementi paviljona, kako je već tada naglasio Dezeen, istovremeno služe i kao urbani nameštaj, ali i kao platforma/terasa za posmatranje grada, pa će zbog svoje prilagodljivosti ova konstrukcija biti jedna od ključnih lokacija u okviru programa Rijeka 2020Evropska prestonica kulture.

Ostavite komentar

Molimo vas unesite komentar
Please enter your name here